28.03.2011

Farfalle z bobem

Z podanych składników wychodzą dwie porcje. Szybciutkie i smaczne danie:)

Składniki:


Makaron farfalle - wstążeczki
Pół opakowania ugotowanego, obranego, mrożonego bobu
Dwa kabanosy ( lub boczek )
Kilka pomidorów suszonych z zalewy
Oliwki zielone
Mieszanka różnych kiełków
Ząbek czosnku
3 łyżki zielonego pesto
Sól, papryka, pieprz do smaku
Bazylia do dekoracji
Starty żółty ser


Czosnek, pomidory i pokrojonego kabanosa przysmażyć na patelni, dodać bób , pesto i  łyżkę zalewy z pomidorów, doprawić do smaku i jeszcze chwilę smażyć. Wyłożyć na makaron, posypać startym żółtym serem i udekorować bazylią.


1 komentarz:

  1. Mmm, makaron z bobem... Lubię. :) Może ten kabanos/boczek nie do końca w moim guście, gdybym sobie taki przyrządzała nie dodawałabym tego, ale moja rodzina spałaszowałaby z przyjemnością

    OdpowiedzUsuń