28.02.2011

Chleb z kiszoną kapustą

Ostatnio nałogowo piekę chleby, bo testuję automat do chleba, który sobie kupiłam:) Stąd przepis na taki chlebek, który zresztą bardzo nam posmakował:)

Składniki:


220g kiszonej kapusty
170ml wody
110g mąki żytniej
300 g mąki pszennej ( 550 )
Łyżeczka miodu
Łyżeczka soli
Opcjonalnie łyżkę cebulki granulowanej
Opakowanie drożdży instant ( 7g )
Jeżeli ktoś lubi ( ja nie:) ) łyżeczkę kminku

Do automatu wrzucić w kolejności wodę, opłukaną i drobniutko pokrojoną kapustę, miód, mąkę ,cebulkę granulowaną,  sól i drożdże. Ustawić program podstawowy i wytrzymać 3h, żeby móc się delektować smakiem naszego chleba:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz