5.03.2011

Roladki z piersi indyka z boczkiem

Dzisiaj sobota, trochę więcej wolnego czasu, więc i obiad troszkę bardziej pracochłonny:)

Składniki:


Filety z piersi indyka - ja kupiłam już gotowe na kotlety
2 cebule
Boczek wędzony
2 serki topione light (u mnie ziołowe trójkąciki )
Ogórek konserwowy
Sól, pieprz

Mięso rozbić na cieniutkie kotlety, posolić, popieprzyć i posmarować serkiem. Na każdy kotlet ułożyć kawałek ogórka i zawinąć. Roladkę owinąć dodatkowo boczkiem i spiąć wykałaczką lub związać nitką. Na teflonie podsmażyć pokrojoną cebulkę i przełożyć do naczynia. Następnie na tej samej patelni podsmażyć nasze roladki z obu stron, tak, żeby boczek ładnie nam się przypiekł, podlać wodą jeżeli będą się przypalać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać małą ilością wody i na wierzch położyć naszą usmażoną cebulkę. Przykryć pokrywką lub folią aluminiową i zapiekać ok 30min w 180stopniach, odkryć i dalej piec jeszcze jakieś 10min. Na dnie powinien zostać nam rzadki sosik do polania np. ziemniaków. Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz