11.02.2011

Wrap z kurczakiem

Składniki:

Gotowe 2 naleśniki wrap
Połówka piersi z kurczaka
Garść rukoli
Pieczarki
Cebula
Przyprawy - u mnie pieprz, sól, przyprawa do kurczaka

Sos jogurtowy to nic innego jak jogurt naturalny, przeciśnięte dwa ząbki czosnku, sól i pieprz

Najpierw zajmiemy się farszem, cebulę pokroić i zeszklić na oliwie, dodać pokrojonego w kosteczkę kurczaka i usmażyć. Dorzucić pociętą rukolę i pieczarki - dusić do miękkości.Sos albo rozpuścić w naszym farszu, już na wyłączonym gazie albo po prostu polać na końcu wrapa.
Nałożyć nasz farsz na naleśnika, zawinąć, na wierzchu można ułożyć plaster sera żółtego i włożyć do piekarnika na ok. 5min ( uważać, bo wrap szybko się przypieka ). Wyszło bardzo dobre.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz