Składniki:
Gotowe ciasto francuskie
3 cebule
Pieczarki ( miałam taki gotowy pojemnik, nie pamiętam ile ich tam było wagowo )
2 Parówki
Ser żółty
Jogurt naturalny
Pokrojoną cebulę zeszklić na teflonie, dodać pokrojone parówki i pieczarki , posolić, popieprzyć i dusić do miękkości. Ciasto delikatnie rozwałkować i wyłożyć w formie na papierze do pieczenia ( część ciasta odkroić i zostawić na wierzch zapiekanki ). Gotowy farsz rozłożyć równomiernie na cieście, polać jogurtem, posypać startym lub pokrojonym żółtym serem, a na koniec przykryć całość paseczkami wyciętymi z reszty ciasta francuskiego. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 40min w 190 stopniach ( lepiej kontrolować zapiekankę, bo wiadomo, że piekarnik piekarnikowi nierówny:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz